Ekologiškos piniginės iš kaktusų

Paskelbė: Viktorija Kučevskienė
Kategorijoje Liepos 18, 2020
31 Jan / 2022

Tolima dabartis ar esama ateitis? Du vyrukai iš Meksikos sukūrė tai, ką galima vadinti perversmo stebuklu galanterijos pasaulyje - pinigines ir rankines veganams iš.....kaktusų!

Žmonių išradingumui ir kūribingumui nėra ribų. Sutinkate su šiuo teiginiu, tiesa? 

Šį kartą apstulbimo dviejų Meksikos vyrukų suderintas ir įgyvendintas, iš pirmo žvilgsnio neįmanomas, mados pramonės projektas - ekologiškas veganiškos odos atradimas iš kaktusų.

Daugelis pasaulio gamintojų jau N metų stengiasi išrasti tam tikrus eko odos sprendimus galanterijos pramonei, pateikiant alternatyvas gyvūnų odos apdirbimui ir naudojimui gamyboje. Tuo tarpu daugelis yra priversti gamybos metodams naudoti plastiko gaminius tam, kad galutinis rezultatas būtų patrauklus vartotojui bei atitiktų jo lūkesčius. Sensacija tapęs naujasis Meksikos prekinis ženklas Desserto įrodė, jog veganiškas galanterijos gaminys gali būti patrauklus ir trokštamas be toksiškų dalių jame - kaktusų lapus paversdami darbine medžiaga, iš kurios gaunama nuostabi, blizganti, patvari aksesuarų medžiaga. 

2019 m. Adrian Lopez ir Marte Cazares debiutavo su savo novatorišku kūriniu Milano Lineapelle mugėje (tokiu būdu tapo žinomi ir geidžiami Europoje), buvo parodyti RowAssembly bei tapo kaktusų odos tiekėjais Australijoje.

Prisipažinsime, mums neteko garbės liesti ir čiupinėti veganiškos kaktusų odos gaminių. Galime tik spėlioti apie jos patvarumą, suderinamumą, pavyzdžiui, su mūsų klimatu -20C, stangrumą. Kitą vertus, tai, kas atlaiko stangrinančius karščius prisitaikys ir atlaikyti drėgmės svyravimus (juk tie "galvoti" vyrukai sugalvos kažką papildomai, tiesa?)

Abejonių nekyla, kelių metų bėgyje turėsime dar daugiau įdomių ir kūrybingų alternatyvų natūraliai galanterijos odai, tad bus suteikta dar didesnė pasirinkimo laisvė ir prekių įvairovė tiek pasaulinėse mados platybėse tiek mūsų šalyje.

Išsamiau apie veganiškos kaktuso odos pinigines, rankines: https://www.youtube.com/watch?v=x4sGOYbHoXo

Paskutinį kartą atnaujinta 2022-01-31 10:09:25
Perskaityta 414 kartų

Palikite komentarą

0 Komentarai

(*) Privalomi laukai